• 210 - 4142307

Το Πανεπιστήμιο

Υποβολή Aιτήσεων

Υποτροφίες

Πρόγραμμα Σπουδών

Προοπτικές Απασχόλησης

Νέα Κατεύθυνση:
«Στατιστικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Δεδομένων»
(Data Science)

Μήνυμα Διευθυντή

Αγαπητέ υποψήφιε φοιτητή / φοιτήτρια,

Μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου η κατοχή Πανεπιστημιακού πτυχίου δεν εξασφαλίζει πλέον ικανοποιητικές θέσεις στο χώρο εργασίας, η επιλογή ενός προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) είναι καθοριστικής σημασίας για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία και επιτυχία. Για αυτό το λόγο η επιλογή του θα πρέπει να γίνει με βάση τους προσωπικούς σου στόχους, την ποιότητά του (τόσο ως προς τη δομή του προγράμματός του όσο και ως προς τους διδάσκοντες) αλλά και τις δυνατότητες που σου προσφέρει για μελλοντική εξέλιξη.
Το ΠΜΣ στην «Εφαρμοσμένη Στατιστική», ξεκίνησε το 2001 με στόχο να καλύψει μια κλασική επιστημονική περιοχή, όπως η Στατιστική, προσφέροντας στους φοιτητές του ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, αλλά και συνδυάζοντας παράλληλα τη θεωρία (στην οποία πολλοί απόφοιτοι προπτυχιακών τμημάτων έχουν υπερεκτεθεί) με την πράξη, το εργαστήριο, τα στατιστικά πακέτα, το υπολογιστικό κομμάτι της Στατιστικής που είναι εξίσου ισχυρό, ενδιαφέρον και χρήσιμο.
Η βασική επιδίωξη του ΠΜΣ είναι να σου εξασφαλίσει σταθερά θεμέλια γνώσεων και μεθόδων επιστημονικής έρευνας, που θα σε καταστήσουν ικανό για συνεχή βελτίωση και ανέλιξη είτε μετά το πέρας των σπουδών σου επιλέξεις να ριχτείς στον στίβο της εργασίας είτε αποφασίσεις να συνεχίσεις για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Θα μπορούσε όμως να ρωτήσει κανείς: και πως θα καταφέρει να επιβιώσει ένας απόφοιτος του ΠΜΣ αν δε διαθέτει καμία ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο;

Διαβάστε περισσότερα…